365 Blije momentjes

Tijdens deze korte donkere winter dagen voel ik me wel eens down. Stiekem weet ik dat ik mezelf in beweging moet zetten om mezelf hier uit te halen. Moe, stress, sip: naar buiten is het medicijn. Maar ja, het regent buiten en het is donker, dus ik heb écht geen zin om te gaan hardlopen. Of te gaan bewegen, überhaupt! Ik duik liever mijn bed in of blijf op de bank hangen.

Dus, daar zit ik op de bank een beetje sip te wezen. Dan baal ik ook nog van die winterdip zelf. Tjonge… ik ben wel een zeer gezellig gezelschap zo. Lekker handig Linda! Tijdens dat moment op de bank besloot ik dat ik een schop onder mijn kont nodig had. Ik doe het namelijk mezelf aan, in die modus te blijven hangen. Niet meer mopperen nou, aan de slag om weer vrolijk te worden. 

Ik kwam mijn kleine schriftje weer tegen, en daar bladerde ik doorheen. In dat schriftje schrijf ik dagelijkse blije momentjes op. Ik probeer het iedere dag te doen. Soms komt het er niet van, of neem ik er de tijd niet voor. En soms moet ik me er toe zetten om te schrijven. Maar meestal lukt het, en inmiddels doe ik dit al bijna 1,5 jaar. Dit schriftje is werkelijk overal met me mee geweest. Ook op vakantie in mijn backpack, dagelijks in mijn werktas, heeft bij mijn bed gelegen, rondgeslingerd op de keukentafel. Ik schrijf op welke kleine (en grote) momenten waarbij ik me blij voelde. En als ik ze opschrijf, wordt ik er ook weer blij van! Door ze op te schrijven geef ik meer aandacht aan de positieve dingen. Vooral als ik heel concreet ben en opschrijf wat me precies blij heeft gemaakt, of met wie, en wat ik voelde. Dan onthou ik die momenten het beste. Sterker nog, ik kan nu het moment terug halen als ik het terug lees. 

Ik ben inmiddels ook vaker bewuster gedurende de dag. Dan valt het me op hoe blij ik van iets wordt. Gedacht die door mijn hoofd vliegen als: “hee, dit was echt een fijn gesprek met vriendin/collega.” of “Hier ben ik echt heel blij mee. Dit ga ik vanavond opschrijven, dit is zo’n momentje”. Ik heb geleerd de kleine dingetjes te eren, lieve gebaren van anderen, en geleerd waar ik echt blij van wordt. Toen ik er ooit over las vond ik het wat geneuzel, kneuterig bijna. Maar toen ik eenmaal begon, bracht het me heel wat op. 

Ik pakte het schriftje er bij, en ik ging terug lezen in 2018….:

23-1: compliment gekregen op mn werk over mijn presentatie. “Je stond heel ontspannen te presenteren, zeker als je bedenkt dat je het nog maar 30 minuten kende. Ging goed!” Cool

10-2: hardlopen in het Vondelpark, zon in mijn gezicht. Was vergeten hoe vrolijk ik hiervan wordt:)

23-2: op de piste, beetje brak. Daan en ik komen allebei de piste niet af haha! Humor om onze slappe benen. 

3-4: vogeltjes fluiten!

29-4: ik heb m gevonden: de echte vertraagde modus met alleen doen wat ik nu nodig heb. Voelt relaxed!

5-5: ontbijten op het balkon in de zon, kopje koffie, krantje. Heerlijk!

10-5: kleine merel gered! Wat een schatje..

25-5: bootje varen over de Utrechtse grachten. Last minute geregeld, iedereen neemt wat mee. Fijne vrienden!

2-6: voetjes van de vloer!! Bruiloft van Jos en Liz was een leuk feestje. 

16-6: dat K* kozijn staat in de grondverf. Zo. 

23-6: die Daan..:) Beetje hangen in het park in Parijs, foto maken, ‘treuzelen’, en dan zeggen “ik heb nog een vraag voor je. Wil je met me trouwen?” JA! Woei! Even op een andere planeet deze dag!

26-7: bootje varen met Bas en Lize. Zwemmen in de Amstel, met opblaas flamingo. Als een kind zo blij.

17-8: zeilen bij ondergaande zon op Sneekermeer, windkracht 2, drankje. En Nienke tovert een fles bubbels tevoorschijn. Lief! Ultieme Vrijmibo – gevoel. 

25-9: hardlopen op het strand van Zoutelande. Big plus: schommel onder de strandtent!

11-10: uurtje “workshoppen” op mn werk. Vind het leuk om processen te designer en samen te werken. 

14-10: middagslaapje. Heerlijk!

27-10: dat eerste biertje van de vakantie, op het terras, 27 graden, uitkijkend op de handelskade in Willemstad: L E K K E R !!

1-11: snorkelen bij Tugboat. Helder water, mooie kleurrijke vissen! Daan houdt me vast bij mn middel. Romantisch!

11-12: het was een langere wandeling dan ik dacht, maar fijne natuur. Buffalo koe gespot in de duinen! Het voelde alsof ik op safari was.

Deze momentjes las ik terug, en wauw! Wat een happy-maker-medicijn! Het volgende schriftje ligt al op mijn nachtkastje. Dit is bijna verslavend zo.. 

darlin_heart-and-brain-web-comic-awkward-yeti-nick-seluk-23__700

Advertenties

Een gedachte over “365 Blije momentjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s